Is je ondertoon warm of koel?

Afbeeldingsresultaat voor type de peau

Ken jij ook iemand in jouw omgeving die er altijd moeiteloos stralend en gezond uit ziet. Zelf in een jogging en met een messy hairbun ziet ze er ongelooflijk uit, terwijl jij er vaal en moe uit ziet…

Huidskleur versus ondertoon

Je huidskleur is de kleur van je huid. De kleur die je ziet wanneer je in de spiegel kijkt. Er wordt een onderscheidt gemaakt tussen een (zeer) lichte huid (very fair), licht getint (fair), medium, gebruind (dark) en donkere (very dark) huid. Je huidskleur kan afhankelijk van het seizoen veranderen.

De ondertoon verandert echter niet. Het is als ware het een verborgen kleur in je huid. Je ondertoon bepaalt of je een koele huidskleur of een warme huidskleur hebt. Je ondertoon is een kleur die we niet zien, maar die bepaalt hoe we er uit zien.

Ken je ondertoon

Als de kleuren in je outfits jou flatteren, dan komt dat omdat ze je huidskleur complimenteren. Je gaat er van stralen. Als je kleuren draagt die niet zo goed bij jouw huidskleur passen, zul je er al gauw erg vaal en moe uit zien. De wallen onder je ogen lijken plots donkerder. Dit kan doordat de kleuren te fel of te somber voor jou zijn in vergelijking met je huidskleur. Het kan ook zijn dat de kleur een koele ondertoon heeft, terwijl jijzelf eigenlijk een warme ondertoon hebt.

De regel is: kleuren die dezelfde ondertoon hebben als jijzelf, als jouw huid, zullen je er altijd stralender en gezonder laten uit zien. Dat is de reden waarom je wil weten welk jouw ondertoon is.

Bepaal jouw ondertoon, 3 tests

Zorg er voor dat je voor de tests dat je naast een raam staat, met je gezicht naar dat raam toe, zodat je veel natuurlijk licht op je gezicht laat vallen. Maak gebruik van natuurlijk zonlicht, liefst geen direct zonlicht en ook geen kunstlicht. Dit kan het resultaat beïnvloeden.

Test 1: Kijk naar de aderen die je ziet op je pols. Lijken je aderen eerder paarsblauw, groenblauw of groen? Paarsblauwe aderen wijzen op een koele ondertoon. Als je aderen er eerder groen of olijfachtig uit zien, dan behoor je tot de warme types. Groenblauwe aderen wijzen op een neutraal type. Als je niet duidelijk kan bepalen of je aderen blauw of groen zijn, dan ben je waarschijnlijk noch warm, noch koud, maar eerder neutraal.

Afbeeldingsresultaat voor pols ader

Test 2: Neem een wit blad papier en houdt het naast je gezicht. Je vergelijkt het wit van het papier met de kleur van je hals of je decolleté, niet met je gezicht. Lijkt je huid ten opzichte van het witte bladpapier eerder roze, rooskleurig of blauwachtig rood, dan heb je een eerder blauwe ondertoon in je huid en ben je een koel type. Als je huid ten opzichte van het witte blad papier gelig of vaal lijkt, dan ben je een warm type. Als je huid grijzig lijkt, dan is je huid waarschijnlijk olijfkleurig met een neutrale ondertoon. Kan je niet bepalen of je eerder naar roos, dan wel naar geel of grijs neigt, ben je misschien neutraal.

Test 3: Zoek een zilveren sieraad en een gouden sieraad. Houdt ze tegen je hals en tracht te bepalen welke van beide je huid laat stralen en er gezonder uit laat zien. Het juiste metaal zal je huid oplichten. Als zilver je er gezond laat uit zien, dan ben je een koel type. Als goud het metaal is dat je huid er beter laat uit zien, dan ben je een warm type. Sta je mooi met beide, dn is je ondertoon neutraal.

Afbeeldingsresultaat voor cool or warm skin tone

Wat als deze 3 tests voor verschillende resultaten zorgen? Wat als je aan de hand van deze 3 tests nog steeds niet kan bepalen of je een koel of een warm type bent? In dat geval ben je hoogstwaarschijnlijk neutraal.

Waarom is het nu zo belangrijk om te weten welke ondertoon je hebt?

Wil je weten welke haarkleur bij jou past, bepaal dan eerst of je een warme of een koele ondertoon hebt. Daarna kijk je of je een zomer, winter, lente of herfsttype bent. Vervolgens kies je de juiste haarkleur bij jouw huid.

Afbeeldingsresultaat voor cool or warm skin tone

Pas je cosmetica aan aan je ondertoon. Niet alleen bij het uitkiezen van gezichtsmake-up zoals concealers, poeders en foundations, maar ook bij lipstick en oogschaduw is het vaak handig om je ondertoon te weten.

Vul je kledingkast met kleuren die bij je ondertoon passen. Zo kan je dagelijks moeiteloos een stralende look creëren.

Copyright © 2020 http://www.watwiljijweten.com /KaFaDé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s