Migraine en lactose

De grootste veroorzakers van migraine via voedselintolerantie zijn suiker en histamine. Om deze denkpiste te kunnen volgen, dienen we eerst lactose-intolerantie te begrijpen.

Het enzym Lactase bevindt zich in de darmen en vormt het belangrijkste onderdeel in het verteringsproces van dierlijke melkproducten. Het enzym Lactase breekt Lactose of melksuiker af in twee onderdelen, namelijk Glucose en Galactose. Wanneer het lichaam geen of onvoldoende Lactase aanmaakt waardoor het lichaam de Lactase niet kan afbreken in Glucose en Galactose, kan dit voor lichamelijke ongemakken zorgen zoals darmklachten, een gezwollen buik, diarree, darmgassen en misselijkheid.

Onderzoek doet vermoeden dat lactose-intolerantie niet enkel darmklachten veroorzaakt. Het gebruik van dierlijke melkproducten en een lactose-intolerantie kan zich eveneens in migraine presenteren. Migraine kan door zuivelproducten worden geactiveerd.

Migraine, als gevolg van de vernauwing en verwijding van bloedvaten in de hersenen veroorzaken de symptomen die verband houden met deze ernstige hoofdpijn. Vernauwde bloedvaten veroorzaken lichaamszwakte, gevoelloosheid en gezichtsproblemen. Wanneer de vaten later vergroten, ontwikkelt u hevige hoofdpijn. Migraine kan één of beide kanten van je hoofd beïnvloeden en kan dagen duren.

Verschillende interne en externe factoren kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van migraine, maar voedselintolerantie is ook een belangrijke oorzaak waar rekening mee gehouden moet worden. Vaak wordt intolerantie verward met voedselallergieën, waarbij intolerantie betekent dat het spijsverteringskanaal niet in staat is bepaalde ingrediënten in voedsel te behandelen. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat lactose-intolerantie , de meest voorkomende vorm van voedselintolerantie, en het gebruik van zuivelproducten, zoals melk, kan leiden tot migraine. Deze vorm van migraine valt onder de categorie dieetmigraine. Sommige wetenschappers hebben bewijzen verzameld over het bestaan van een verband tussen lactase-deficiëntie en dieetmigraine.

Pijnstillers en voorgeschreven medicijnen kunnen helpen om migraines te beheren, maar een verandering in levensstijl is echter essentieel als lactose-intolerantie de onderliggende oorzaak is van migraine. Het beperken van de inname van het voedsel dat migraine veroorzaakt, zoals melk, kaas, yoghurt en andere zuivelproducten, kan effectief zijn. Bij volledige stopzetting van de inname van deze zuivelproducten kan in het lichaam een tekort ontstaan aan andere essentiële stoffen. Diëtisten raden daarom aan om kleine hoeveelheden lactosehoudende voedingsmiddelen te eten om te zien of uw lichaam kleine hoeveelheden kan verwerken. Het vermijden van zuivel brengt u ook in gevaar om niet genoeg calcium te krijgen, dus het verhogen van uw inname van andere high-calcium voedingsmiddelen zoals groene, bladgroenten is belangrijk.

Als alternatief voor dierlijke melkproducten wordt vaak producten op basis van soja voorgesteld. Soja-producten bevatten hoge histamine-waarden en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt bovendien dat histamine-intolerantie eveneens een ‘trigger’ voor migraine is. Een intolerantie voor histamine wordt veroorzaakt doordat het enzym Diamine Oxidase (DAO) niet goed werkt. Het DAO enzym doet vooral zijn werk in het maag-darmkanaal, net zoals het enzym Lactase. Ben je gevoelig voor hoge histamine-waarden, dan bieden producten op basis van soja geen soelaas in de strijd tegen migraine.

Vandaag de dag worden op de markt heel wat lactose-vrije melkproducten verkocht waarbij de producent aan de hand van een aantal technieken de Glucose en Galactose reeds heeft opgesplitst waardoor het lichaam dit niet meer hoeft te doen. In de strijd tegen migraine lijken lactose-vrije melkproducten een beter alternatief.

Copyright © 2018 http://www.watwiljijweten.com /Future

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s