Zomertype, pure sang, licht, zacht of koel?

Zomertypes hebben een koele en zachte teint. Ze staan mooi met blauwe, roze en grijze ondertonen. Zomertypes hebben een lichte tot midden donkere haarkleur, steeds met een grijze ondertoon. Het kan gaan van lichtasblond over donkerasblond tot midden asbruin en muiskleurig. De ogen zijn licht en zacht (grijs, grijsblauw, grijsgroen, groenig bruin, hazelnoot). De huidskleur is bleek met roze wangen, rozig of bleek beige, of licht olijfkleurig (gelig).
Zomertypes hebben met de juiste kleuren een zachte, vrouwelijke en geraffineerde uitstraling en staan het mooist met toon-op-toon en in elkaar overvloeiende kleurcombinaties.

Kleuren voor een zomertype.

Zomerkleuren zijn zachte, gemengde kleuren. Het zijn de kleuren met blauwe, roze en grijze ondertonen die je teint doen opleven. Zachte pasteltinten zijn voor jou gemaakt! Het zomerpalet bevat subtiele pasteltinten, poederachtige en rokerige tinten. Denk bij zomerkleuren aan het einde van een hete zomer, wanneer alle kleuren door de zon zijn verbleekt en zacht en grijziger zijn geworden. Je vindt de zomerkleuren ook terug in typisch zomerfruit: pruimen en bessen zoals bramen en frambozen. Denk ook aan de geraffineerde grijze, blauwe en blauwgroene tinten van populaire vakantiebestemmingen zoals de zee en de bergen.  Typische zomerkleuren zijn blauwgrijs, pastel blauwgroen, grijsbruin, taupe, licht vanillegeel, poederroze, lavendel, Lila, pruimenblauw, framboosrood, zacht aubergine, indigo en wit. Hoewel je goed staat met alle koele kleuren zijn het vooral de gedempte en lichte tinten waar je goed mee staat. Let dus op met te felle kleuren.

In de winter kan je kiezen voor iets donkerdere kleuren zoals chocoladebruin, jeansblauw, marineblauw en antraciet.

Liever niet voor een zomertype?

Kleuren met een gouden of gele ondertoon zoals goud, lichtbruin, zwart en oranje zullen je al snel een rare teint geven. Ook de hele sterke kleuren van een wintertype vermijd je beter. Natuurlijk kan je deze sterke kleuren wel als broek of rok dragen. Zolang ze niet te dicht tegen je gelaat zitten, kunnen ze ook voor jou perfect.

Juwelen & accessoires voor een zomertype.

Jij bent een koel kleurtype, dat betekent dat je het mooist bent met zilveren juwelen. Juwelen in ‘jouw’ zomerkleuren zijn uiteraard ook prachtig. De juwelen voor een zomer zijn sierlijk en romantisch. Ze mogen niet te opvallend zijn. Liever veel fijne kettinkjes bij elkaar dan één groot opvallend stuk. Kies voor edelmatte materialen zoals platina, zilver of witgoud. Diamanten en bergkristal is top voor jou! Kleine, fijne en lichtgekleurde edelstenen zoals Jade (lichtgroen), aquamarijn, rozenkwarts en maansteen. Wat ook heel mooi is voor een zomer zijn oorbellen of andere juwelen vervaardigd uit schelp.

Make-up voor het zomertype.

De kleuren van je kleding zijn ook de kleuren die heel mooi zijn voor je make-up. Maar ook hier is het vooral belangrijk dat je draagt waar jij je goed bij voelt.

Zomertype make up

Kies voor een foundation die het natuurlijke pigment van je huid benadert. Ga niet voor een donkerder tint dan je huidskleur, vermijd zeker warme tinten. Kies, afhankelijk van je huidskleur, voor roze of beige tinten: fair, neutral, natural ivory, natural rose of sesame. Als je blush gebruikt, kies voor een ingetogen rosé, mat magenta of bessenkleur.

Oogschaduw: kies voor een zachte koele tint zoals munt, lichtpaars, grijs, zacht turquoise en bruinroze. Hou rekening met de kleur van je irissen (complementair contrast kan mooi zijn). Gebruik liever geen zwarte eyeliner maar grijs, donkerblauw of zacht koelbruin. Zwarte mascara kan, probeer ook eens donkerbruin of donkerblauw. Kies voor framboze, zacht pink of roosbruine lippenstift.

 

Soorten zomertypes.

Onder de zomertypes wordt nog een onderscheid gemaakt tussen een licht, een zacht en een koel lentetype.

Een licht zomertype of zomer-lente-type.

Je bent een koel zomertype met warme lente invloeden. Dit betekent dat je delicate en koele kleuren hebt in je gezicht. Je algehele look is zacht en licht.

Haar: asblond, licht asbruin.
Huid: Rose beige, neutraal beige, porselein met rose ondertoon. Verbrand gemakkelijk.
Ogen: Licht grijsblauw of groen.
Kleurenpalet: Zacht en licht.
Basis neutraal kleurenpalet: Ivoor, zacht wit, marine, grijsblauw en grijs.
Te vermijden: Zwart, donkere en heldere kleuren, bruin en oranje.
Make Up; Gebruik voor je ogen, je lippen en je nagels de zelfde kleuren als je kleren. Foundation en blush moeten rose met koele ondertoon zijn. Gebruik geen bronzer!
Juwelen: Zilver, rose goud, witgoud.
Jouw fashionstyle: Klassiek en romantisch.
 
Light Summer Women
Light Summer Women
Light Spring for Men
Light Spring for Men

 

light-summer-celeb

 

 

Een zacht zomertype of zomer-herfst-type.

Je bent een koel zomertype met warme invloeden van de herfst. Je bezit delicate en natuurlijke kleuren in je gezicht. Door de koele en warme eigenschappen ben je het meest verkeerd ingeschatte seizoenstype, vooral als je een donkere haarkleur met lichte ogen hebt. Je kan je timide voelen in de meeste kleuren omdat je enkel zachte en gedempte kleuren hoort te dragen om er fantastisch en elegant uit te zien.

Haar: Medium tot donker asblond, licht tot medium asbruin.
Huid: Natuurlijk beige, ivoorkleurig of donkerder met grijze ondertoon. Kan sproetjes hebben.
Ogen: Grijsblauw of groen, hazelbruin.
Kleurenpalet: Zacht en gedempt.
Basis neutraal kleurenpalet: Zacht wit, marine en grijs.
Te vermijden: Heldere kleuren, bruin en oranje.
Make Up: Gebruik voor je ogen, je lippen en je nagels de zelfde kleuren als je kleren. Foundation en blush horen roos te zijn met koele ondertonen. Gebruik geen bronzer!
Juwelen: Zilver, rose goud en witgoud.
Jouw fashionstyle: Klassiek en natuurlijk.
Soft Summer Women
Soft Summer Women
Soft Summer Men
Soft Summer Men
Soft Summer Celebs
Soft Summer Celebs

 

Een koel zomertype of zomer-winter-type.

Je bent een koel zomertype met koele winterse invloeden. Omdat je dominante kleuren koel zijn wordt je kleurenpalet ook het ‘True Summertype’ genoemd. Je hebt net als het wintertype contrast in je gezicht, maar op een delicatere wijze. Je algehele look is klassiek en elegant.
Haar: Medium tot donker asbruin of extra licht asblond.
Huid: Koel of natuurlijk beige met rose ondertoon.
Ogen: Grijsblauw of groen, aqua, leigrijs.
Kleurenpalet: Zacht en koel.
Basis neutraal kleurenpalet: Zacht wit, marine en grijs.
Te vermijden: Heldere en warme kleuren, bruin en oranje.
Make Up: Gebruik voor je ogen, je lippen en je nagels de zelfde kleuren als je kleuren. Foundation en blush horen roos te zijn met een koele ondertoon. Gebruik geen bronzer.
 Juwelen: Zilver, witgoud of rose goud.
 Jouw fashionstyle: Klassiek en drmatisch.
True Summer Women
True Summer Women
True Summer Men
True Summer Men
 
True or cool Summer Celebs
True or cool Summer Celebs
Bronnen: Pinterest

Copyright © 2017 http://www.watwiljijweten.com /Future

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s