Wintertype, pure sang, helder, diep of koel?

Wintertypes behoren tot de koele kleurtypes. Ze staan mooi met kleuren met blauwe en zilveren ondertonen. Wintertypes hebben vaak een donkere haarkleur, van assig middenbruin en kastanje tot donkerbruin en zwart. De ogen zijn donker (zwartbruin, bruin, groenbruin, olijf), helder (staalblauw, grijsblauw, grijsgroen) of gemengd (met warme vlekjes rond de pupil). De huidskleur kan zeer blank zijn met roze en blauwige ondertonen, of juist gelig en olijfkleurig (Aziatische en Mediterrane types), donkerbruin of zwart. Wintertypes hebben met de juiste kleuren een krachtige, expressieve en zelfs luxueuze uitstraling en staan het mooist met contrastrijke kleurencombinaties.

Jij hebt waarschijnlijk altijd donker haar gehad en geen sproetje op je gezicht. Het toonbeeld van een wintertype? Sneeuwwitje!

Maar niet enkel dames met een porseleinen huid zijn wintertypes. Ook vrouwen van Aziatische afkomst zijn meestal een winter, net zoals ‘getinte’ types zoals Italianen. Dames met een echt donkere huid hebben zelf waarschijnlijk ook al gemerkt dat ze het mooist staan met felle kleuren. Zij zijn inderdaad ook wintertypes.

Kleuren voor een wintertype.

Zoals de naam het zelf zegt, jij bent een koel type, net zoals de zomer. Het enige verschil is dat jouw huid gruwelt van de pasteltinten, jij hebt kleur nodig. Hoe feller hoe beter, zolang ze maar een blauwe en koude ondertoon hebben. Winterkleuren zijn zuivere en koele kleuren. Ze zijn zeer helder of licht als ijs of zeer contrasterend en sprekend. Denk bij winterkleuren aan heldere winterdagen met een strakke diepblauwe hemel, een spierwit sneeuwlandschap en het koele, intense groen van dennen en hulst. Of denk aan kerstmis met het helderrood van de kerstman, de felle kleuren van inpakpapier, de fonkelende ijskleurtjes van kerstballen, het diepe bordeauxrood van wijn, en het zwartbruin van bittere chocolade en zwarte pralines.
Typische winterkleuren zijn fuchsia, koningsblauw, zuiver wit, antraciet en zwart, krachtig rood, diep turkoois en ijsblauw. Kobaltblauw, smaragdgroen en robijnrood zijn erg mooi voor jou, net zoals aubergine, zwart, antraciet en violet. Helderrood, fuchsia en hemelsblauw behoren trouwens ook tot jouw kleurenpalet. Als accentkleuren kan je hot pink en citroengeel aan. Winterkleuren geven een gevoel van luxe. Jij bent het enige type dat wegkomt met neon kleuren. En ook zwart-wit is een trend die je op het lijf geschreven is.

Liever niet voor een wintertype?

Waarschijnlijk voel je instinctief aan welke kleuren jou niet flatteren, maar just in case. Oranje, geel en perzikkleuren stop je beter niet in je kast, tenzij het de neonversies zijn. Ook beige en lichte bruintinten zijn niet aan jou besteed. Je kan deze kleuren natuurlijk altijd dragen als accentkleur, of in je broek / rok. Zolang de kleuren niet te dicht bij je gezicht komen, kan je ze perfect aan.

Juwelen & accessoires voor een wintertype.

Net zoals een zomertype ben jij het mooiste met de koele kleuren van zilver. Schrik zeker niet van statement juwelen in felle kleuren. Dit zijn de perfecte tools om een zwarte outfit leven te geven.

Kies voor kwaliteitsmaterialen zoals platina, zilver, tin, staal of witgoud. Geelgoud is te vermijden. Witte of zwarte parels zijn top voor jou, ook eierschaalkleurig kan. Felgekleurde edelstenen zoals robijn (rood), blauwe saffier of amethist (paars) staan je beeldig.

Make-up voor het wintertype.

Dit zijn zonder twijfel de leukste types om op te maken. Ze kunnen haast alle kleuren aan, de droom van iedere visagiste.

Wintertype make up

Kies voor een foundation die het natuurlijke pigment van je huid benadert. Ga niet voor een lichtere noch donkerder tint dan je huidskleur, vermijd zeker warme tinten. Kies, afhankelijk van je huidskleur, voor porselein, roze beige of cool ivory. Als je blush gebruikt, kies voor roze, bordeaux, pruim of donker magenta.

Oogschaduw: kies voor een krachtige koele tint zoals grijsgroen, blauwgroen, zilver, smaragd, marine. Hou rekening met de kleur van je irissen (complementair contrast kan mooi zijn). Heb je bruine ogen? Probeer eens paars, blauw of groen. Heb je blauwe ogen? Vermijd oranjetinten (ze zullen mooi staan bij je ogen maar in contrast met je huid) Kies eerder een roze bruin. Je kan gerust een diepzwarte mascara en eyeliner gebruiken. Experimenteer ook eens met donkerbruin en donkerblauw. Vermijd oranje en roestbruine lippenstift, kies voor een helder, koel rood (braambesrood, blauwrood of bordeaux) of roze.

Soorten wintertypes.

Binnen de wintertypes wordt een onderssheid gemaakt tussen heldere, diepe en koele types.

Een helder wintertype of winter-lente-type.

Je bent een koel wintertype met warme invloeden van een lentetype. Je kleuren zijn levendig en je hebt een groot contrast tussen je teint, je ogen en je haar. Je sprankelende en tot de verbeelding sprekende ogen zijn de focus van je gezicht. Je algehele look is dramatisch, levendig en elegant.

Haar: Medium tot donker bruin, zwartbruin, zwart met een blauwe ondertoon, peper en zout of zilvergrijs. Een rode of gouden haarkleur behoort helemaal niet tot de koele wintertypes.

Huid: Porselein wit, licht/ rose tot neutraal beige, licht olijfkleurig of zwart. Kan sproetjes hebben.

Ogen: Houtskoolgrijs, violet, helderblauw of heldergroen, hazelbruin.

Kleurenpalet: Levendig en helder.

Als koel wintertype heb je een uitgesproken koele uitstraling met kleine tot geen tekenen van warmte. De andere wintertypes, alsook het diepe herfsttype, krijgen naarmate ze verouderen het kleurenpalet van een koel wintertype.

Basis neutraal kleurenpalet: Puur wit, zwart, marine en grijs.

Te vermijden: Warme en getemperde kleuren zoals oranje, koraal en warm bruin.

Make up: Gebruik voor je ogen, lippen en nagels de zelfde kleuren als je kleren. Foundation en blush horen koel te zijn met een rose ondertoon. Vermijd bronzer!

Juwelen: Zilver, witgoud of rose goud.

Jouw fashionstyle: Romantisch, dramatisch en creatief klassiek.

Bright Winter Women
Bright Winter Women
Bright Winter Men
Bright Winter Men

 

Clear or Bright Winter Celebs
Clear or Bright Winter Celebs

 

 

Een diep wintertype of winter-herfsttype.

Je bent een wintertype met invloeden van een herfsttype. Je kleuren zijn koel en diep en je hebt een hoog contrast in je gezicht. Je hebt een beetje warmte in je teint, maar je dominante kleuren zijn koel. De meeste vrouwen met een gekleurde huidskleur zijn diepe wintertypes. Je algehele look is overweldigend en elegant.

Haar: Donkerbruin, zwartbruin, zwart, zwart met een blauwe ondertoon, staalgrijs.

Huid: Koel olijfkleurig, cacao, mahony, ebbenhout, zwart. Bruinen gemakkelijk.

Ogen: Diep donkerbruin, zwart of donker hazelbruin.

Kleurenpalet: Helder en diep.

Wanneer er warmte in de teint zit, neig je naar een diep herfsttype. De haarkleur en kleur van de ogen is donker. Diepe wintertypes kunnen naar mate ze verouderen verschuiven naar een koel wintertype.

Basis neutraal kleurenpalet: Puur wit, zwart, marine, grijs.

Te vermijden: Warme, gouden en lichte kleuren zoals oranje, koraal en warm bruin.

Make up: Gebruik voor je ogen, lippen en nagels de zelfde kleuren als je kleren. Foundation en blush moeten koel zijn met een rose ondertoon. Vermijd bronzer!

Juwelen: Zilver, witgoud of rose goud.

Jouw fashionstyle: Dramatisch en natuurlijk.

Dark Winter Women
Dark Winter Women
Dark Winter Men
Dark Winter Men

 

Dark or Deep Winter Celebs
Dark or Deep Winter Celebs

 

Een koel wintertype of winter-zomer-type.

Je bent een koel wintertype met koele zomerse invloeden. Je kleuren zijn koel (zowel winter als zomer) met een hoof contrast tussen je teint, je ogen en je haar. Je kan lightgrijze blauwe of lichtgrijse groene ogen hebben of zacht bruine ogen zoals Sneeuwwitje. Dit kleurenpalet is een van de meest voorkomende in de Westerse wereld. Je algehele look is levendig, stijlvol en klassevol.

Haar: Medium tot donker bruin, zwartbruin, zwart met een blauwe gloed, zilverkleurig.

Huid: Rosebeige, koel beige, zacht olijfkleurig, melkwit, haast doorzichtig. Bruint gemakkelijk.

Ogen: Grijsblauw of grijsgroen felblauw, violet, smaragdgroen of zacht donkerbruin.

Kleurenpalet: Koel en helder.

Wat opvalt ten opzichte van de andere wintertypes zijn de felle kleuren van de ogen en de diepe haarkleur. Straal je teint warmte uit, dan neig je naar een helder lentetype.

 Basis neutraal kleurenpalet: Puur wit, zwart, marine en grijs.
Te vermijden: warme en gouden kleuren, bruin, oranje en koraal.
Make up: Gebruik voor je ogen, lippen en nagels de zelfde kleuren als je kleren. Foundation en blush moeten koel zijn met een rose ondertoon. Vermijd bronzer.
Juwelen: Zilver en witgoud.
Jouw fashionstyle: Klassiek en dramatisch
True Winter Women
True Winter Women
True Winter Men
True Winter Men
Cool or True Winter Celebs
True Winter Celebs

 

Bronnen: Pinterest

 

Copyright © 2017 http://www.watwiljijweten.com /Future

2 reacties op ‘Wintertype, pure sang, helder, diep of koel?

  1. Ik ben geanalyseerd als koel en diep wintertype.
    Ik zie allemaal vrouwen met donkerbruine ogen en met donker haar die zwart kunnen dragen.Ik heb donker haar met blauwe ogen.
    Zwart kan ik niet dragen in mijn gezicht.Dat is te hart.misschien omdat ik 52 ben. te lichte kleuren maken mij flets.Dus het donkere klopt wel en ook het koele klopt.
    Hoe zit het dan met het zwart?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s