Lentetype, pure sang, helder, licht of warm?

Lentetypes behoren tot de warme kleurtypes. Ze staan mooi met kleuren met gele en gouden ondertonen. Lentetypes zijn meestal blond of ros, ook goudbruin haar kan. In elk geval heeft het haar een gele, gouden of koperen gloed. De ogen zijn vaak licht van kleur (helderblauw, heldergroen) of warm bruin (amber, goudbruin, hazelnoot). De huidskleur heeft een warme, heldere teint en kan zeer bleek zijn, vaak met sproeten of heeft een perzikachtige gloed. Lentetypes hebben met de juiste kleuren een jeugdige, vrolijke uitstraling. Lentetypes staan het mooist met heldere en levendige kleurcontrasten.

Kleuren voor een Lentetype.

Lentekleuren zijn warme types die stralen in heldere, frisse, warme kleuren met een gele ondertoon. Denk bij lentekleuren aan een verse weide vol wilde bloemen in het begin van de lente. Het frisse groene gras, het zachte geel van de zon, tulpen in alle kleuren, gele paasbloemen en klaprozen.
Typische lentekleuren zijn ivoor, grasgroen, limoengroen, abrikoos, koraalrood, mandarijnrood, korenblauw, aqua, zalm, geelbeige, vanillegeel en zonnegeel.

In de winter kan je voor iets donkerdere kleuren kiezen zoals mosgroen of inktblauw, gepast voor het seizoen, maar toch nog licht genoeg om je te laten schitteren.

Liever niet voor een lenteype?

Pasteltinten zijn niet aan jou besteed, net zoals de zware paarstinten (bv. mauve). Ook wit of zwart vermijd je beter. Deze kleuren zijn te zwaar voor je teint en onttrekken alle kleur van je gezicht.

Wil je toch deze kleuren dragen, zorg dan dat je ze aan de onderkant van je lichaam draagt (als broek of rok dus) of combineer met een blazer of sjaaltje in een frisse, heldere lentekleur. Zolang je een lichte kleur dicht tegen je gezicht draagt, kan je best nog veel hebben.

Geuren voor het lentetype.

Kies voor frisse groene geuren.

Juwelen & accessoires voor het Lentetype.

Je bent het mooiste met goudkleurige juwelen, deze kleur zal het beste met de gelige ondertoon in je huid samen gaan. Sieraden mogen even kleurrijk zijn als de lentekleuren. Beige houten kettingen, schelpen, ivoor, gepolijste koralen, parels, sjaals en eenvoudige kraaltjes passen heel goed bij de garderobe van het lentetype. De metalen voor het lentetype zijn blinkend geelgoud, roodgoud, koper, brons en messing. De stenen zijn gele barnsteen, opaal (uit de zee), rode koraal, turkoois, carneool, olivien, chrysopraas, gele jaspis, vuuropaal, onyx, topaas, smaragd, aquamarijn, toermalijn, gele saffier, amethist en gele of ivoorkleurige parels.

Make-up voor het lentetype.

Uiteraard is het belangrijk dat je ook in je make-up rekening houdt met je huidskleur. Kies voor een foundation die het natuurlijke pigment van je huid benadert. Ga niet voor een donkerdere tint dan je huidskleur, vermijd zeker koele tinten. Kies, afhankelijk van je huidskleur, voor ivory (ivoor), honey (honing), sandy (zandkleurig), warm beige, golden (goudkleurig) of natural beige. Als je blush gebruikt, kies voor abrikoos, perzik, terracotta of warm rozerood.

Lentetype oogmake up

Oogschaduw: kies voor een warme tint, hou rekening met de kleur van je irissen (complementair contrast kan mooi zijn). Gebruik liever geen zwarte mascara, dit is te hard voor je. Bruin is beter. Experimenteel eens met groen of blauw. Vermijd roze lippenstift, kies voor een warm rood zoals tomatenrood of oranjerood, koraal of zalmkleur.

 

Soorten lentetypes.

Ben je een ‘pure sang’ lentetype, dan voldoe je helemaal aan bovenstaande beschrijvingen. Toch wordt nog een onderscheid gemaakt tussen een licht, een warm en een helder lentetype.

Een licht lentetype of lente-zomer-type.

Lichte lentetypes zijn in hoofdzaak lentetypes die ook enkele eigenschappen van een zomer-type bezitten. Je dominante kleuren zijn licht en warm (lente) gemengd met enkele koele eigenschappen (zomer). Je algehele look is lieflijk en delicaat.

Haar: Natuurlijk licht tot medium goudblond of strawberry blond. Ook de zachte roodharigen vallen onder dit type.

Huid: De teint is warm en zacht met een gouden gloed of ondertoon, ivoor of perzik. Kan sproetjes hebben en verbrand gemakkelijk.

Ogen: Licht blauwe of licht groene ogen, grijs.

Kleurenpalet: Warm, fris en licht

Algemeen gezien heb je een lichte kleurenpalet en kan je geen donkere bruine ogen hebben, omdat de lichte kleuren niet combineren met de donkere ogen. De lichte lentetypes kunnen de lichtste en meest delicate kleuren binnen het gehele kleurenpalet dragen.

Basis neutraal kleurenpalet: Ivoor, crème, beige, camel en marine

Te vermijden: Donkere kleuren zoals zwart, donker bruin, donker grijs, plum, bordeaux of fuchsia.

Make Up: Gebruik voor je ogen, lippen en nagels de zelfde kleuren als je kleurenpalet voor je kleren.Foundation en blush hebben een ondertoon van perzik of goud. Gebruik vooral geen bronzer!

Juwelen: Rose-goud, licht goud, licht brons, licht koper.

Jouw fashionstyle: Een mix van romantisch en klassiek.

 

Light Spring for Men
Light Spring for Women
Light Spring for Women

 

Light Spring Celebs
Light Spring Celebs

 

Een warm lentetype of lente-herfst-type.

In het Engels wordt er naar dit kleurenpalet ook verwezen als het ‘true Spring’-type omdat de overwegend lente-types, eigenschappen van het warme herfsttype vertonen. De algehele look van een warm lentetype is warm en fris.

Haar: Diep goudblond of licht goudbruin, strawberry blond, licht auburn of koperrood.Huid: Ivoorkleurig met een gouden gloed of ondertoon, brons, perzik,goudbeige of porselein. Kan sproetjes hebben en verbrand gemakkelijk.
 Ogen: Olijfgroen, goudgroen of goudbruin, topaz, licht hazelbruin of helder blauw.
 Kleurenpalet: Licht, zacht en warm.
 Je kleurenpalet is hoofdzakelijk warm. Indien je een opvallende koele teint hebt, ondanks dat je ogen en haar warmte uitstralen, dan ben je waarschijnlijk geen warm lentetype. Heb je donkerdere eigenschappen (bv. medium kastanjebruin haar) neig je eerder naar een warm herfsttype.

Basis neutraal kleurenpalet: Crème, beige, camel, warm bruin of marine.

Te vermijden: Donkere en koele kleuren, zoals zwart, grijs, plum, bordeaux of fuchsia.

Make Up: Gebruik voor je ogen, lippen en nagels het zelfde kleurenpalet als voor je kleren. Foundation en blush hebben een perzik of gouden ondertoon. Gebruik geen bronzen blush!

Juwelen: Goud, rosegoud, licht brons of licht koper.

Jouw fashionstyle: Een mix van romantisch en natuurlijk.

True Spring for Men
True Spring for Men
True Spring for Women
True Spring for Women

True or Clear Spring Celebs
True Spring Celebs

Een helder lentetype of lente-winter-type.

Je bent een lentetype met invloeden van het wintertype. Dit betekent dat er contrast zit  in je gezicht, maar niet zo uitgesproken als een wintertype. Je dominante kleuren zijn licht, warm (lente) en helder (winter). Je algehele look is levendig en sprankelend.

Haar: Helder en diep goudblond, medium tot donker goudbruin of zelf zwartbruin, auburn, koperrood of medium goudbruin. Je hebt het geluk om het type te zijn dat haar haren kan kleuren van goudblond tot helderrood tot warm donkerbruin.

Huid: Brons, diep warmbruin, zwartbruin, licht perzik, licht ivoorkleurig of porselein. Kan sproetjes hebben en verbrand gemakkelijk.

Ogen: Sprankelend en heldere blauwe of groene ogen, bruinachtig topaz.
Kleurenpalet: Licht, helder en warm.
Je kleurenpalet heeft veel contrast en zit doordrongen van kleuren. Wanneer je donker haar hebt, kan je verkeerdelijk voor wintertype aanzien worden, maar de schijnbare warmte in je kleurenpalet geeft je iets anders aan.
Basis neutraal kleurenpalet: Café noir, marine, crème, zacht wit en camel.
Te vermijden: Stoffige en bleke kleuren zoals grijs, pasteltinten en modderbruin.
Make Up: Gebruik voor je ogen, lippen en nagels de zelfde kleuren als voor je kleren. Foundation en blush hebben een perzik of gouden ondertoon. Gebruik geen bronzer!
 Juwelen: Geelgoud, licht brons, licht koper en witgoud.
 Jouw fashionstyle: Een mix van romantisch en opvallend.
Bright Spring for Women
Bright Spring for Women
Bright Spring for Men
Bright Spring for Men
Bright of Warm Spring Celeb
Bright Spring Celeb

 

BRONNEN: Pinterest

 

Copyright © 2017 http://www.watwiljijweten.com /Future

2 reacties op ‘Lentetype, pure sang, helder, licht of warm?

  1. Wat een handig overzicht. In de tekst schrijf je indien je een opvallende koele teint hebt, ondanks dat je ogen en haar warmte uitstralen, dan ben je waarschijnlijk geen warm lentetype. Dit omschrijft exact mijn uiterlijk. Kun jij aangeven welke kleurtype dit omschrijft?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s