Kleurenanalyse, welk siezoenstype ben jij?

Een kleurenanalyse helpt je te ontdekken welke kleuren je natuurlijke schoonheid naar voor brengen. Is het je al opgevallen dat sommige kleuren je doen stralen terwijl andere kleuren je net vermoeid of vaal laten lijken? Met de kleuren die in harmonie zijn met je huid, je haren en je ogen zie je er jonger uit en ga je stralen. Afhankelijk van uiterlijke kenmerken heeft elk persoon een kleurenpalet dat haar huidskleur doet opleven. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en een sterkere uitstraling.

Je wint niet alleen tijd en geld bij het shoppen, je kan in de winkel onmiddellijk naar jouw kleuren toegaan en je weet ook hoe ze te combineren. Je gardenrobe zal voortaan alleen nog bestaan uit de juiste kleuren die je vlot kan mixen en matchen en waarin je er altijd goed zal uit zien. Zo ontwikkel je een persoonlijke en tijdloze kledingstijl waarin je altijd zal stalen.

 

Welk seizoenstype ben jij?

Er worden vier kleur- of seizoenstypes onderscheiden: het wintertype, het lentetype, het zomertype en het herfsttype. De zomer- en wintertypes worden ook wel omschreven als de koele types, omdat ze beter staan met koele kleuren. De lente- en herfsttypes worden de warme types genoemd omdat ze stralen met warme kleuren. Een uitgebreide kleurenanalyse is nodig om 100% zeker te zijn welk type jij bent, maar bij veel mensen zijn de kenmerken zo uitgesproken dat ze voor de hand liggen.

Hoe bepaal je nu of je een koel of een warm type bent?

Aan de hand van een aantal testen kan je bepalen of je een eerder koel, dan wel een eerder warm type bent;

De adertest.

Hiervoor kijk je best naar je polsen en in natuurlijk licht.

Zijn je aders blauw, dan heb je een koele huidskleur (met een rose ondertoon), en ben je een zomer- of een wintertype.

Zijn je aders eerder groen, dan heb je een warme huidskleur (met een gele ondertoon), en ben je een lente- of herfsttype.

De stoffentest.

Neem vier stukken stof, neem een stuk stof in de kleur zwart, in wit, in bruin en in gebroken wit. Ga voor de spiegel staan, ook hier bij voorkeur in natuurlijk licht, en kijk welke kleuren je echt staan door ze onder je gezicht te houden. De ‘verkeerde’ kleuren maken dat je huid er bleek en grauw gaan uitzien. De ‘goede’ kleuren maken dat je huid gaat stralen. Staan de witte en zwarte kleur je het beste, dan ben je een koel type, of een zomer- of wintertype. Sta je beter beter met bruin of gebroken wit, dan ben je een warm type, of een lente- of herfsttype.

De zilver versus goud test.

Aan de hand van een (geel)gouden en een (wit)zilveren sieraad, bepaal je welke kleur jou het beste staat. Staat zilver je het beste, dan ben je een koel type, of een zomer- of wintertype. Staat het goud jou het beste, dan ben jij een warm type, of een lente- of herfsttype.

Test op basis van uiterlijke kenmerken.

Op basis van je uiterlijke kenmerken, namelijk je oog- en haarkleur en je teint  geldt over het algemeen volgende schema:

Koel zomer- of wintertype

Warm lente- of herfsttype

donkerbruin haar met rood- of asgloed  licht- tot donkerbruin haar met gouden gloed
 zwart haar  rood haar
 lichtblond tot lichtbruin haar  blond haar met gouden of roden gloed
 asblond of natuurlijk platinumblond haar  (optioneel) sproeten
 weinig kleur in de wangen of een lichtroze blos  een altijd aanwezige blos op de wangen
lichtblauw, grijs of donkerbruine ogen  (licht)bruin, blauw, groen of meerkleurige ogen
 een rode ondertoon wanneer je op een natuurlijke wijze bruin bent geworden  een goudbruine teint wanneer je op een natuurlijke wijze bruin bent geworden

Herken je voor jou de meeste eigenschappen in de eerste kolom, dan ben je een koel zomer- of wintertype, herken je voor jou de meeste eigenschappen in de tweede kolom, dan ben je een warm lente- of herfsttype.

Weet je ondertussen of je een koel of een warm type bent, dan kan je op basis van je uiterlijke kenmerken je seizoenstype gaan bepalen.

Binnen de verschillende seizoenstypes worden nog verschillende subtypes onderscheiden.

Ben je een pure sang seizoenstype, dan omschrijft een van de vier seizoenstypes jouw karakteristieken perfect! Wanneer je het gevoel hebt dat jouw karakteristieken best wel eens in twee seizoenstypes omschreven worden, dan wordt in de subtypes omschreven welk seizoenstype jij bent.

Deze subtypes worden opgedeeld in clear (=helder), soft (=zacht), warm, cool (=koel), light (=licht) en deep (=diep). Deze subtypen hebben overeenkomsten met kleuren uit andere kleurtypen.

Clear of helder: het ‘heldere’ kleurtype valt onder het lente- of wintertype.
Je bent een helder type als jouw kleuren in hoog contrast staan met elkaar; denk bijvoorbeeld aan donker haar maar met lichte ogen.  Verzadigde, heldere kleuren staan het best bij jou, waarbij warmere kleuren wijzen op het lentetype en koelere kleuren wijzen op het wintertype.

Soft of zacht: het ‘zachte’ kleurtype valt onder het zomer-of herfstype.
Je bent een zacht type als jouw kleuren in laag contrast staan met elkaar, bijna neutraal zelfs. Zachte, gedempte kleuren staan het best bij jou, waarbij warmere kleuren wijzen op het herfsttype en koelere kleuren wijzen  op het zomertype.

Warm: het ‘warme’ kleurtype valt onder het lente- of herfsttype.
Je bent een warm type als al jouw kleuren een warme ondertoon hebben. Kleuren die niet te zacht, maar ook niet té verzadigt zijn staan jou het best. Neutrale aardetinten staan beter bij herfsttypen, de wat verzadigde kleuren staan beter bij lentetypen.

Cool of koel: het ‘koele’ kleurtype valt onder het zomer- of wintertype.
Je bent een koel type als al jouw kleuren een koele ondertoon hebben. Net zoals bij het warme kleurtype staan kleuren die niet te zacht, maar ook niet té verzadigt zijn het best bij jou. Zachtere kleuren staan beter bij het zomertype, de wat verzadigde kleuren staan beter bij het wintertype.

Light of licht: het ‘lichte’ kleurtype valt onder het lente- of zomertype.
Je bent een licht type als al je kleuren licht zijn voor jouw etniciteit. Zachte, lichte en onverzadigde kleuren staan het best bij jou, waarbij warmere kleuren wijzen op het lentetype en koelere kleuren wijzen op het zomertype.

Deep of diep: het ‘intense’ kleurtype valt onder het herfst-of wintertype.
Je bent een diep of intens type als al je kleuren donker zijn voor jouw etniciteit. Intense, donkere en verzadigde kleuren staan het best bij jou, waarbij warmere kleuren wijzen op het herfsttype en koelere kleuren wijzen op het zomertype.

Subtypes

 

BRONNEN:
http://www.lichaamengeest.be/kleurenanalyse.php ; www.firanet.nl/beautytips/kleurtype-en-kledingadvies ; vanilleenkamille.wordpress.com/2014/06/04/kleurenschemas-en-seizoenen

 

Copyright © 2017 http://www.watwiljijweten.com /Future

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s