Herfsttype, pure sang, zacht, warm of diep?

Herfsttypes behoren tot de warme kleurtypes. Ze staan mooi met kleuren met gele, oranje en gouden ondertonen. Herfsttypes hebben meestal donker haar zoals goudbruin, kastanje en mahonie of ze hebben rossig haar. Ook mat blond haar komt voor. Het haar heeft een gouden of koperen gloed. De ogen zijn meestal warm bruin of groen (hazelnoot, donkerbruin, amber, groen met oranje, lichtgroen). De huidskleur kan zeer bleek zijn, melkwit, vaak met sproeten. Ook goudbeige of oranje-beige huidtypes. Herfsttypes hebben met de juiste kleuren een natuurlijke, aardse uitstraling. Herfsttypes staan het mooist met in elkaar overvloeiende kleuren.

Kleuren voor een herfsttype.

Net zoals het lentetype sta je het best met warme kleuren, maar het zijn de diepe, rijke kleuren van de natuur in het najaar die voor jou wonderen doen. Dat betekent natuurlijk niet dat je alleen maar bruin kan dragen, hoewel alle tinten bruin jou goed staan! Herfstkleuren zijn warme, rijke, kruidige kleuren. Ze zijn exotisch en aards. Een bos in het midden van de herfst met de vele verschillende tinten rood, goud, oranje, okergeel, roest, bruin, beige, en mosgroen geeft het herfstpalet goed weer. Alle de kleuren met een gele ondertoon zullen ze jou doen stralen. Mosgroen, camel, aubergine, maar ook warm beige en oker staan je erg goed. Typische herfstkleuren zijn beige, koffiebruin, kaki, terracotta, oranje, mosgroen en mosterd.

In de winter kan je kiezen voor donkere kleuren als kaki en petroleumblauw. En zelfs diepturkoois als accentkleur kan!

Liever niet voor een herfsttype?

Pasteltinten zijn echt je ding niet, die maken je bleek en flets als je ze te dicht bij je gezicht draagt. Felroze en felpaars zijn dan weer te hevig voor jou en wassen ook de kleur uit je gezicht. Natuurlijk is er niks mis met een broek in hot pink! Wit en zwart zijn niet ideaal, maar als je ze opvrolijkt met een sjaal of Tshirt in de juiste kleur, kom je er ook perfect mee weg.

Juwelen & accessoires voor een herfsttype.

Je bent een warm kleurtype, dus het goud in de juwelen zal de mooie gouden gloed in je huid accentueren. Ook juwelen in houtkleuren staan je prachtig. Kies voor metalen met een warm ondertoon zoals geelgoud, roodgoud, koper, brons of messing. Gele en bruine edelstenen zoals barnsteen, gele agaat of tijgeroog. Grote houten sieraden en natuurkleurige koralen of kettingen passen prima bij het herfsttype.

Make-up voor het herfsttype.

Het spreekt voor zich dat je alle bruin- en kopertinten je goed staan.

Herfsttype make up

Kies voor een foundation die het natuurlijke pigment van je huid benadert. Ga niet voor donkerder tint dan je huidskleur, vermijd zeker koele tinten. Kies, afhankelijk van je huidskleur, voor natural beige, geelbeige, perzik, amber, honey of koperkleurig. Als je blush gebruikt, kies voor diep perzik, terracotta of roestbruin.

Oogschaduw: kies voor een warme tint, hou rekening met de kleur van je irissen (complementair contrast kan mooi zijn). Zwarte mascara kan maar experimenteer eens met bruin of groen. Vermijd koelrode lippenstift, kies voor een oranje rood of roestbruin.

Soorten herfsttypes.

Binnen de herfsttypes wordt een onderscheid gemaakt tussen het warme, het zachte en het diepe herfsttype.

Een warm herfsttype of een herfst-lente-type.

Een warm herfsttype is een overwegend herfsttype met invloeden van een lentetype. Je look bestaat uit enkel warme kleuren (zowel herfst als lente) en je draagt best geen koele kleuren. Je kleuren zijn rijk en warm waardoor je een geweldige en vriendelijke algehele look creëert.

Haar: Diep goudblond tot diep goudbruin, warm rood of bruin, medium kastanjebruin en auburn.

Huid: Goudbeige of warm beige, crème of brons. Kan sproetjes hebben.

Ogen: Goudgroen of olijfgroen, hazelbruin, licht tot medium bruin of felblauw.

Kleurenpalet: Warm en medium

Herfsttypes hebben een uitgesproken warmte die straalt in hun haar, ogen en huid. Als je uitgesproken koele ondertonen hebt, kan je geen warm herfsttype zijn.

Basis neutraal kleurenpalet: Zacht wit, crème, marine, chocoladebruin.

Te vermijden: Koele en zachte kleuren, zwart, grijs, rose en lila.

Make Up: Gebruik voor je ogen, lippen en nagels de zelfde kleuren als voor je kleren. Foundation en blush hebben een perzik en gouden ondertoon. Je mag gerust bronzer gebruiken, maar vermijd rose blush!

Juwelen: Goud, brons of koper.

Jouw fashionstyle: Natuurlijk en romantisch.

True or Deep Autumn Men
True or Warm Autumn Men
True or Deep Autumn Women
True or Warm Autumn Women

 

True or Warm Autumn Celebs
True or Warm Autumn Celebs

 

Een zacht herfsttype of een herfst-zomer-type.

Je bent een herfsttype met invloeden van een zomertype. Je hebt een timide kleurenpalet, een mix van warme en koele kleuren, maar met een gouden ondertoon in de teint en een roodachtige gloed in je haar. Je kleuren zijn warm en zacht. Je algehele look is elegant en verfijnd.

Haar: Goudblond of goudbruin, licht tot medium bruin met gouden of rode gloed, warm kastanjebruin, zacht auburn en een beetje asgrijs.

Huid: Neutraal beige, ivoorkleurig, warm olijfkleurig, bruin of latté.

Ogen: Goudblauw, grijsgroen, hazelbruin of lichtbruin.

Kleurenpalet: Warm en zacht.

Basis neutraal kleurenpalet: Crème, marine, camel, taupe en bruin.

Te vermijden: Donkere, koele en heldere kleuren, zwart, grijs, rose en lila.

Make Up: Gebruik voor je ogen, lippen en nagels de zelfde kleuren als voor je kleren. Foundation en blush hebben een perzik en gouden ondertoon. Je mag bronzer gebruiken, maar vermijd rose blush!

Juwelen: Goud, licht brons, licht koper, rose goud.

Jouw fashionstyle: Klassiek en natuurlijk.
Soft Autumn Women
Soft Autumn Women
Soft Autumn Men
Soft Autumn Men

 

 

Soft Autumn Celebs
Soft Autumn Celebs

Een donker & diep herfsttype of een herfst-winter-type.

Je bent een herfsttype met winterse invloeden. Je kleurenpalet wordt vaak verward met een diep wintertype, maar je gouden ondertoon maakt het verschil en je hebt niet zo veel contrast in je uiterlijk als een diep wintertype. Je kleurenzijn diep, warm en een beetje levendig. Je algehele look is rijk, dramatisch en overweldigend.
Haar: Medium tot donker bruin, diep kastanjebruin, zwartbruin met gouden of rode ondertoon.
Huid: Goudbeige, ivoorkleurig, brons, caramel, warm olijfkleurig, warm zwart. Kan sproetjes hebben en bruint gemakkelijk.
Ogen: Warm donkerbruin, zwartbruin, donker hazelbruin, donkergroen en in sommige gevallen een heel diep donkerblauw.
Kleurenpalet: Diep, warm, rijk maar gedempt.
Wanneer je koele ondertonen hebt, neig je eerder naar een diep wintertype.
Basis neutraal kleurenpalet: Crème, marine, donker chocolade, zwartbruin.
Te vermijden: Koele, heldere en stoffige kleuren, grijs, rose en lila.
Make Up: Gebruik voor je ogen, lippen en nagels de zelfde kleuren als voor je kleren. Foundation en blush hebben een perzik en gouden ondertoon. Je mag bronzer gebruiken, maar vermijd rose blush!
Juwelen: Goud, brons en koper.
Jouw fashionstyle: Natuurlijk en dramatisch.
Dark Autumn Women
Dark Autumn Women
Dark Autumn Men
Dark Autumn Men

 

Dark or Deep Autumn Celebs
Dark or Deep Autumn Celebs

 

 

BRONNEN: Pinterest

 

Copyright © 2017 http://www.watwiljijweten.com /Future

Een reactie op “Herfsttype, pure sang, zacht, warm of diep?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s